Мора да смо сви наишли на листа бројева мобилних телефона сјајне приче о Аладину и његовом духу. Шта год Аладин жели, дух испуњава. Сјајна бајка и волим те приче за лаку ноћ. Током свог искуства у технолошком маркетингу, наишао сам на неколико оснивача и маркетиншких стручњака који дигитални маркетинг мисле као Гение и себе Алладина 🙂
Када сам започео своје путовање, такође сам размишљао на исти начин, али сам научио на тежи начин. Дигитални маркетинг не може одмах испунити све ваше жеље. То није дух.
Морамо да уложимо много ВРЕМЕНА, НАПОРА, СТРПЉЕЊА и НОВЦА (ово је могуће оптимизовати) да бисмо добили праву дугорочну вредност од дигиталног маркетинга.

Разумевање дигиталног маркетинга: разбијање мита о духовима
За креирање дигиталног отиска потребно је време
Када неко почне да прави линију производа или услуга, фокус је на основној пословној понуди, а Го-то-маркет заузима задње седиште. Тек након што производ или услуга задобију популарност, маркетинг добија одређену пажњу. За креирање дигиталног отиска потребно је време.
Почињете да објављујете своју причу, повезујете се са утицајним људима из индустрије, побољшавате СЕО факторе за боље резултате претраге, постављате своју СЕМ стратегију и континуирано је оптимизујете, захтевате рецензије, добијате позитивне друштвене ангажмане, итд, итд. Све ово се неће десити за 30/60/90 дана. ТРЕБА ВРЕМЕ.
Потребно је много труда (из више скупова вештина).
Поседовање дигиталног маркетиншког стручњака не значи увек да је ваша стратегија дигиталног маркетинга на месту. Дигитални маркетинг се мења сваке секунде. Ангажовање стручњака за дигитални маркетинг не гарантује ваш дигитални успех.
Потребне су вам различите микро вештине да покријете све аспекте дигиталног маркетинга. Ангажовање једног скупа вештина неће донети успех. Увек је препоручљиво да имате више вештина у свом дигиталном тиму да бисте имали поглед од 360 степени.
Ако је буџет ограничење, истражите ангажовање консултантске фирме која ће брзо покренути ствари. ТРЕБА ПУНО НАПАДА.
Имајте стрпљења (да не кажем бесконачно). Имајте дугорочан поглед
Када сте спремни да се посветите маркетингу, увек треба да имате дугорочан поглед. Прво направите стратегију, а затим је извршите, учите из грешака и поново посетите да бисте поновили успех. Не можете имати стратегију и почети да очекујете резултате.
На пример, ако сте спремни да инвестирате у маркетинг садржаја, прво направите план садржаја, затим направите банку садржаја, а затим извршите стратегију и измерите свој успех. Морате проћи кроз цео циклус. Морате ИМАТИ СТРПЉЕЊА да бисте видели да ваши дигитални напори показују резултате.
Имајте буџет додељен вашем дигиталном маркетингу
Недавно сам позван као панелиста на дискусију о „Стратегијама раста“. Један од других панелиста је поменуо да има правило „10% за маркетинг“ од фазе идеје. Мислим да је то веома погодна стратегија. Кад год сте спремни за маркетинг, посветите се 100%. Ако желите да видите резултате, потребан вам је новац.
Улагање може бити у креирање садржаја, рекламе, алате, људе, догађаје, итд. или можда све. Опет морате испробати више ствари и тада ћете видети резултате. Пратите резултате, али када је потребно, никада не ускраћујте свој маркетинг средствима. Одвојите НОВАЦ за маркетинг и онда се посветите томе.
Моја идеологија за дигитални маркетинг је „увек имајте за циљ да створите МОТОР РАСТА“ који вам из месеца у месец, из године у годину даје висококвалитетне потенцијалне клијенте и одржава ваш цевовод прихода пуним.
Поделите своја размишљања и ако желите да разговарате о томе како да одредите своје маркетиншке циљеве, обавестите нас.